TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Gyöngyszemek – jubileumi alkotói pályázatok

Gyöngyös idén ünnepli várossá nyilvánításának 690. évfordulóját. A jeles évfordulóhoz több hónapot átívelő programsorozat kapcsolódik, amelynek csúcspontja a május 12-i városnap lesz majd. Az évforduló apropóján az önkormányzati intézmények három alkotói pályázatot hirdettek.

 

Képzőművészeti, irodalmi és fotópályázatot hirdetnek az évfordulós rendezvénysorozatot koordináló önkormányzati intézmények Gyöngyös várossá nyilvánításának 690. évfordulója alkalmából.

A Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. fotópályázatra várja a pályaműveket, amelyek olyan értékeket örökítenek meg Gyöngyösön, amelyek ötven év múlva is szeretnénk, ha fennmaradnának. Ez lehet épített örökség, természeti érték, de akár egy érzés vagy hangulat is. Egy pályázó legfeljebb három, digitális formában beküldött, hagyományos vagy digitális technikával készült, színes vagy fekete-fehér fotóval pályázhat.

 

A Vachott Sándor Városi Könyvtár két pályázatot hirdet. A Kedvenc helyem Gyöngyösön című kiírásra 6 és 16 év közöttiek alkotásait várják technikai megkötöttség nélkül. A zsúrizés során a 6-11 és a 12-16 évesek alkotásait külön értékelik. Az A/4-es vagy A/3-as méretű műveket a könyvtárban kell leadni.

A Velem történt Gyöngyösön című irodalmi pályázatra 16 éven felüliek gyöngyösi élményekről szóló prózáit vagy verseit várják legfeljebb 3 oldal terjedelemben.

Valamennyi pályázat benyújtási határideje április 3-a, az eredményhirdetésre május 12-én, a városnapon kerül sor.

  

Forrás: gyongyos.hu