TERMÉSZETI ÉRTÉKEK LÁTNIVALÓK AKTÍVAN A MÁTRÁBAN SZÁLLÁSHELYEK Bor és gasztronómia Webkamera Információk

Betyáros jókedv a Mátrában!

A Mátrai Betyár Fesztivál garantáltan felejthetetlen élményeket kínál.
Mindezt veszélytelenül, hiszen bár a híres betyárok „öröksége” elevenedik meg, félni egyáltalán nem kell a zord tekintetű útonállóktól.

 

A betyárvilág hagyományai, szokásai elevenednek meg a Mátrai Betyár Fesztiválon 2020. augusztus 15-én Sástón, 3 helyszínen.

A Mátrai Betyár Fesztivál a jó mátrai borok és a méltán híres helyi gasztronómiai értékek köré szerveződik. Zenében sem lesz hiány, hiszen a hazai népzenei alapokhoz visszanyúló együttesek koncertjei váltják egymást a fesztiválszínpadon: Kerekes Band, Belvárosi Betyárok gondoskodnak a jó hangulatról.

A gasztronómia jegyében nem „csak” a helyi alapanyagokból készülő ételek és termékek kínálnak ízélményt, kóstolót, de egy betyárétel főzőversenyt is szerveznek, a 18-19. századi betyárok – köztük a híres Vidróczi Marci- kedvenc ételeinek bemutatásával. A zsűriben Lázár chef fog otthonosan mozogni.

A zene, bor és ételek mellett a mátrafüredi kertmoziban augusztus 14-15-én este Gasztrofilmek fesztiválja várja a jó filmek és a konyhaművészet kedvelőit!

Szóval: egy betyárjó hétvége készülődik, kár lenne kihagyni!